Beweegwijs

Beweeg Wijs is een concept om kinderen spelenderwijs in beweging te krijgen. Beweeg Wijs is ontwikkeld voor kinderen op school en bij de kinderopvang. Het is de bedoeling dat er op school, voor de lessen, in de pauze en na de lessen meer gespeeld, dus meer bewogen wordt.

Beweeg Wijs wil spelen en bewegen een vaste plaats geven in het onderwijs en bij kinderopvang. Het antwoord op de vraag: Wat doet het voor mijn kind, luidt dus: De kinderen vinden het leuk, ze hebben speelplezier op school.

Ook onze school gaat met dit project aan de slag. O.l.v. beweeg- en speelcoach Cor Kiewiet is er een beweegteam opgericht. Eén keer in de zoveel tijd worden er nieuwe speelthema's aangeboden en wordt het schoolplein in speelvakken ingedeeld. Die indeling wordt maandelijks uitgeprobeerd, net zolang tot we precies weten waar we elk spel het beste kunnen spelen.

Uiteindelijk willen we ons plein in de toekomst indelen met de Beweeg wijs speelgedrag kleuren: Elk kind speelt dan veilig op de plek die het beste bij hem/haar past. Voorlopig brengen we de speelzones aan met stoepkrijt.    

 

Cor Kiewiet