De school

Op basisschool Glanerbrug-Noord bieden wij kinderen een stevige basis waarbij ze zich passend bij hun talenten en mogelijkheden ontwikkelen. We geven de kinderen een plezierige schoolloopbaan en een goede basis voor hun verdere maatschappelijke carrière. Kenmerkend voor onze school is de kleinschaligheid en de goede sfeer. Er is veel persoonlijke aandacht voor kinderen en ouders. 

Kinderen krijgen een gestructureerd ochtendprogramma volgens opbrengstgericht werken voor de vakgebieden rekenen, spelling, taal, technisch- en begrijpend lezen. Tijdens het middagprogramma richten we ons op de wereldoriёnterende vakken door middel van thematisch werken.

Het leerlingenaantal van onze school ligt rond de 120 leerlingen. De school wordt vooral bezocht door kinderen uit het gehele gebied ten noorden van de Gronausestraat. Naast deze leerlingen verwelkomen we Nederlandse leerlingen uit het Duitse deel van de grensstreek.

De school heeft 5 leslokalen en een multifunctionele ruimte (hal). Voor de groepen 1 en 2 is er een speellokaal. In de groepen 1, 2 en 3 worden Ipads ingezet, groep 4 t/m 8 maken gebruik van Chromebooks. Achter de school is een groot plein, helemaal ingericht volgens de principes van Beweeg Wijs. De gymzaal is op loopafstand (10 minuten lopen).

 

 

 

Informatie en inschrijven

Net als alle ouders wilt u het beste voor uw kind: dus ook goed onderwijs!

Wij gaan graag het gesprek met u aan om te vertellen wat wij als school te bieden hebben. Komt u gerust een ochtend of een middag kijken op onze school. Sfeer proeven maakt vaak meer duidelijk dan veel woorden. U bent van harte welkom.

U kunt ook een informatiepakketje aanvragen over onze school, zodat u thuis alles rustig kan doorlezen.